Žádné produkty v košíku.
Žádné produkty v košíku.
Mešní víno má být ze své podstaty vyrobeno co nejpřirozenějším způsobem. Dnes běžné používání síry fakticky na všech stupních výroby vína do tohoto přirozeného způsobu samozřejmě nespadá. Víno vzniká částečným zkvášením rmutu, slazením zpasterovaného a zahuštěného vinného moštu a posílením na 19 % alkoholu vinným destilátem či lihem. Následně víno rok zraje v dubovém sudu na kvasinkách.
Na rozdíl od Portského vína je toto víno skladováno v chladu, zachovává si výrazné ovocné tóny.
Roky experimentování vedli ke dvěma produktům Porta Sudetica z červené odrůdy Cabernet Moravia a také z bílé odrůdy Moravský muškát.
Cookie | Délka | Popis |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |